L'entitat manresana Ampans ha posat en marxa dos nous projectes destinats a joves que estan en situació d'atur, que han abandonat els estudis o bé que tenen una titulació però no han tingut encara cap oportunitat de feina. Es tracta de 600 joves d'entre 16 i 29 anys, que es podran acollir, segons el seu perfil, als programes "Noves oportunitats per a joves" o "Experiències professionals".

Ampans impulsa aquests dos projectes en col·laboració amb la fundació Intermedia, dins del programa català d'ocupació Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d'actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Ambdós projectes, que Ampans recorda que, per impulsar-se, requereixen de la implicació i complicitat del teixit empresarial del territori, s'han iniciat aquest mes de gener i s'allargaran fins el novembre del 2017.

Ampans explica que amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada, "Noves oportunitats per a joves" s'adreça a aquells joves que van abandonar prematurament la seva etapa formativa i no tenen cap acreditació educativa. El pla ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament i intermediació, i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, fins a 2 anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal. A més, afegeixen fonts d'Ampans, "les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s'adapten a les necessitats dels joves, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i tutoritzats". Amb la col·laboració de la fundació Intermedia, l'entitat atendrà dins d'aquest programa 270 joves del Bages, Berguedà, Osona, Anoia i Solsonès. El programa que seguiran els joves que s'incorporen al projecte, expliquen les fonts, "té una àmplia vessant innovadora en l'aspecte metodològic, i també té un gran valor afegit perquè reforça les seves competències socials, cíviques i emprenedores, així com un treball d'apoderament del jove a partir d' interessos motivacionals com l'esport, la cultura i les noves tecnologies".