CaixaBank anuncia uns guanys de 814 milions, el 31,4% més

30.01.2016 | 07:40
El president de CaixaBank, Isidre Fainé, durant la presentació d´ahir

CaixaBank va guanyar 814 milions d'euros en l'exercici del 2015, cosa que suposa un increment del 31,4% en relació al 2014. L'entitat presidida pel manresà Isidre Fainé explica que s'arriba a aquest resultat gràcies a un bon comportament del marge brut del negoci bancari que s'ha situat en 7.726 milions d'euros, l'11,3% més, a la contenció de les despeses recurrents, que cauen l'1,2%, i per les menors dotacions per insolvències, que han estat de 1.593 milions, amb una reducció rellevant del 23,6%. Tot i això, l'aportació agregada de dotacions i sanejaments encara absorbeix 2.516 milions. La ràtio de morositat ha caigut vuit dècimes en un any i s'ha situat en el 7,9%, inclosa la cartera de crèdits de Barclays.
La incorporació dels comptes de Barclays ha "reforçat" els resultats de CaixaBank que ha vist com el seu marge d'interessos augmentava el 4,8%, les comissions ho feien en el 10,3%, la activitat d'inversió creditícia s'incrementava el 4,7% i el recursos de clients en el 9,1%. La cartera de crèdits s'ha situat en 206.437 milions d'euros, amb aquest increment del 4,7% del saldo viu que ha suposat la incorporació de Barclays. La cartera també s'ha vist beneficiada per la producció de noves operacions de crèdit que han crescut el 27%, especialment els préstecs hipotecaris que ho han fet en el 57%, el de consum, el 48% i el destinat a empreses, el 23% més.
Els recursos totals de clients han sumat 296.599 milions d'euros, amb un increment del 9,1% per Barclays i del 3,2% sense aquesta entitat. Aquesta cartera ha estat condicionada per la desviació dels dipòsits a productes fora de balanç com les participacions en la cartera de fons d'inversió que ha augmentat el seu patrimoni en el 22% fins a arribar als 39.244 milions d'euros.
Durant l'acte de presentació de resultats, Fainé va demanar a les formacions polítiques espanyoles "un diàleg sincer, amb seriosa voluntat de pacte" per formar govern. "Europa està plena de governs amb acords de partits", va dir Fainé en una roda de premsa on es va mostrar confiat en què, finalment, els partits arribin a un acord que garanteixi "l'estabilitat institucional, la cohesió social i la seguretat jurídica".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema