Iberpotash, l'únic productor de sal de desglaç per a carreteres de tot Catalunya, ha augmentat el 20% l'exportació d'aquest producte, especialment a països del nord d'Europa i la costa est dels Estats Units. D'aquesta manera, l'empresa ha compensat la falta de venda estatal per les insòlites temperatures d'aquest hivern, i ha consolidat la seva presència a l'estranger. Del total de sal venuda, només el 10% s'ha quedat al país

Ramon Vilaseca, cap de vendes d'Iberpotash, assegura que la companyia s'ha convertit en un dels principals productors de sal de desgel de tot el món.

En total, durant el 2015, l'empresa va distribuir 500.000 tones de sal de desgel, el 10% més que l'any anterior, un any que també va ser especialment suau. Tot i això, Ramon Vilaseca explica que la xifra dista dels hiverns freds, quan havien arribat a sortir de Súria entre 600 i 700.000 tones de sal de desglaç.

Tot i adreçar la majoria de les seves vendes a l'estranger, per les altes temperatures que està tenint aquest hivern al conjunt de l'estat, el cap de vendes d'Iberpotash garanteix que l'empresa té reserves suficients per proveir el país en cas d'un canvi sobtat de la meteorologia. Aquest increment en la demanda dependrà bàsicament de l'evolució del temps.

En situacions de fred sec, no hi ha tanta demanda de sal. En canvi, en situacions en què hi ha hagut precipitacions i el fred s'intensifica, és quan els terres humits es gelen i això forma una capa de gel que necessita més sal per desglaçar.