L'empresa de telecomunicacions Eurona, fundada i presidida pel manresà Jaume Sanpera, ha anunciat que obrirà un total de 70 franquícies al llarg d'aquest any per portar Internet d'alta velocitat a gairebé un centenar de localitats en situació de bretxa digital. Aquesta operació s'emmarca dins del pla d'expansió Horitzó 2018, posat en marxa per l'operadora per oferir connexió sense cables ni línia telefònica a mig miler de nuclis rurals i urbans als quals Internet no arriba o tenen problemes de connectivitat.

Segons han explicat fonts de la companyia, aquest desplegament s'està realitzant sota el model de franquícia amb l'objectiu d'apropar el servei de telecomunicacions als clients, "ja que només des de la proximitat i el tracte personalitzat es pot construir una resposta directa d'atenció al client".

L'any passat, les companyies de telecomunicacions van ser, de nou, les que més queixes i reclamacions van acumular al conjunt de l'estat per aquests serveis, amb un terç del total, segons FACUA. L'avantatge de la franquícia, apunten les fonts d'Eurona, "és que dóna la possibilitat de substituir un fred operador telefònic per una persona física i propera amb coneixements tant tecnològics com del lloc on s'ubica el problema de connectivitat".

Amb aquesta fórmula, el grup va dur el 2015 els seus serveis d'Internet de banda ampla a una vintena de províncies d'Andalusia, Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Galícia i Catalunya, on encara són moltes les poblacions que no tenen accés a l'Internet d'alta velocitat.