El departament d'Agricultura i Ramaderia va posar en marxa dijous l'estratègia per prevenir el bestiar de Catalunya de la malaltia de la llengua blava, transmesa per la picada de determinades espècies d'insectes, segons ha informat aquest departament en un comunicat. La iniciativa va derivar de la detecció de diversos focus de llengua blava a França, que va conduir el ministeri d'Agricultura a proposar a les Comunitats Autònomes frontereres la vacunació preventiva de bovins i ovins.

Segons recull l'agència Efe, aquesta mesura va ser considerada pel Govern com l'opció més adequada per evitar les conseqüències que comportaria l'entrada de la malaltia a Catalunya i permet vacunar el bestiar amb temps abans que es declari un brot, a més d'estar finançada pel ministeri.

El departament d'Agricultura es va comprometre a oferir unes garanties addicionals incorporades en el protocol de vacunació de la llengua blava.

Algunes de les accions empreses per no repetir els resultats del 2008 són la realització d'una prova pilot per comprovar els efectes secundaris de la vacuna, la formació dels veterinaris responsables de l'aplicació i la possibilitat de posposar la vacunació d'aquells animals que no tinguin un estat de salut adequat.