La comarca del Bages va tancar l'any 2015 amb 3.707 vehicles matriculats, el 28,31% més que el 2014. El Berguedà també va tancar l'any amb un increment de vehicles matriculats del 13,54%. D'aquesta manera, s'aconseguia un segon exercici consecutiu amb augments, després que el 2014 es matriculessin el 22,9% més de vehicles que un any abans al Bages, i el 22,38% més al Berguedà.

"Aquest és ja un increment consolidat, perquè creixem damunt d'un creixement", diu Jordi Casas, president del Grup d'Automoció del Bages. Les dades bagenques no inclouen les matriculacions de Rajadell i Aguilar de Segarra, municipi on, pel seu baix impost de circulació, tenen la seu empreses de lloguer de vehicles; l'elevat volum de matriculacions d'aquests dos municipis distorsiona les dades de vendes reals a la comarca.

Segons explica Casas, amb els 3.700 vehicles matriculats l'any passat, el Bages torna a les dades dels anys 2007 i 2008, en l'inici de la crisi, però encara lluny dels pics de l'any 2005, quan la xifra va superar els 5.500 vehicles. "Estem recuperant la dignitat", diu Casas, que apunta el fet que l'augment constant experimentat en els dos últims anys s'està mantenint ara al marge dels plans PIVE, que han estat el motor del negoci de l'automòbil durant els pitjors anys de la crisi. Les restriccions imposades en el darrer PIVE han tret importància al seu impacte.