El que va ser president del comitè intercentres d'Airbus durant la vaga general del 2010 i un dels acusats en el judici contra els sindicalistes coneguts com "els 8 d'Airbus", José Alcázar, va assegurar ahir que confia que la Fiscalia opti per una absolució per a alguns dels encausats.

Alcázar va reconèixer que no creu "honradament" que "tothom en surti absolt", però sí que espera que la Fiscalia retiri els càrrecs a alguns dels acusats i que, per a la resta, faci una petició inferior a la que va presentar abans del judici, de vuit anys i tres mesos de presó per a cada un.

El portaveu dels acusats va fer aquestes declaracions després de la tercera jornada del procés, en la qual, després de la declaració dels testimonis de la defensa, ho van fer els metges forenses, que van emetre els informes de lesions dels policies i d'un treballador i es van veure diversos vídeos dels fets.

Segons Alcázar, en aquestes imatges, procedents de les càmeres de seguretat de l'empresa i d'enregistraments de videoaficionats, s'aprecia que l'actitud dels imputats "no es correspon amb l'acusació" que pesa sobre ells, de delictes d'atemptat, lesions i contra el dret dels treballadors.

Durant la vista, els advocats defensors van posar l'accent en els moments en què els seus clients apareixien en aquestes imatges, ja que en cap cas no se'ls podia veure agredir o insultar els policies o rls treballadors que desitjaven accedir aquell dia al seu lloc de treball. Avui, després de les conclusions de les diferents parts, és previst que el judici quedi vist per a sentència.