Espanya figura entre els 12 països de la UE on les empreses fan servir menys temps per pagar impostos, i redueix a 158 hores el nombre d'hores anuals dedicades a complir amb Hisenda, el que el situa davant de països com Alemanya, Itàlia o Portugal.

Així es desprèn de l'Informe Paying Taxes 2016 elaborat per PwC en col·laboració amb el Banc Mundial i que també revela que la càrrega tributària que tenen les empreses de l'estat és més gran que la mitjana mundial, en xifrar el percentatge d'impostos en el 50%, enfront del 40,8% mitjana de tot el món, i del 41,4% de mitjana de la Unió Europea.

No obstant això, l'estudi incideix que les empreses espanyoles han reduït de deu hores el temps que dediquen a pagar impostos gràcies al sistema de pagament per internet i a la factura electrònica. La mitjana de la UE és de 185,5 hores i Luxemburg se situa al capdavant amb 55 hores anuals, juntament amb Estònia (81), Irlanda (82) i Finlàndia (93).

Mentrestant, les companyies del Regne Unit dediquen 110 hores, les franceses 137 hores i les alemanyes i italianes, 218 i 269 hores anuals, respectivament.