Intranetum.com i e-dret, dos projectes tecnològics manresans, tindran presència al 4YFN, el congrés de les startups del sector que s'organitza en el marc del Mobile World Congress de Barcelona, que torna el proper dia 22 fins al 25 de febrer. A la trobada mundial de la telefonia i les aplicacions mòbils també hi repetirà la igualadina Intesis, que s'exposarà a l'estand Catalonia que proposa la Generalitat.

Intranetum.com és un gestor de coneixement amb intel·ligència artificial, desenvolupat per Iskra.cat, que arriba al 4YFN seleccionat pel programa d'acceleració d'empreses StartupBootcamp. L'empresa manresana presentarà el matí del dia 23 a l'escenari principal del congrés el seu giny per resoldre la compartició d'informació en el si d'una empresa o organització.

"El nostre projecte sorgeix quan ens adonem dels problemes de les empreses per compartir internament informació", explica el CEO d'Iskra.cat, Eudald Camprubí. El projecte busca donar una solució al fet que la informació s'arxiva en carpetes virtuals, que sovint és difícil de localitzar o aprofitar. Intranetum.com proposa un sistema de classificació que "mimetitza el cervell humà" i que permet que la pregunta que es faci l'usuari no sigui, diu Camprubí: "on puc trobar la informació sinó quina és la informació que vull trobar".

El projecte, explica Eudald Camprubí, és en la fase beta de desenvolupament i s'espera que aviat es pugui comercialitzar. "Les empreses que ho han testat s'adonen que redueixen el temps que la gent dedica a buscar informació i que es millora la productivitat", apunta Camprubí. Intranetum.com vas ser seleccionada per Google per formar part del Google Cloud Platform per a Startups.