L'Institut Català de Finances (ICF) ha incorporat una agent comercial per a la Catalunya Central en el marc de l'estratègia que està duent a terme l'entitat financera pública catalana per apropar la seva oferta de finançament a totes les empreses i emprenedors del territori, segons ha explicat el mateix ICF en un comunicat.

Amb base a la seu manresana d'Acció (c/ Alfons XII, 13), la nova agent comercial treballarà conjuntament amb l'equip de desenvolupament de negoci de l'ICF per apropar l'oferta de finançament de l'entitat a les empreses i emprenedors del Bages, Osona, Anoia, Berguedà, Solsonès i la Cerdanya.

El 2015 l'ICF va finançar -mitjançant préstecs i avals-, 166 projectes empresarials a la Catalunya Central per un import global de 28 milions d'euros.

Actualment, l'ICF té agents comercials a la demarcació de Barcelona, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre, i a la Catalunya Central. Segons el mateix institut, l'àrea de desenvolupament de negoci de l'entitat també està treballant per incorporar un nou agent comercial per a la demarcació de Lleida. L'ICF també té el suport d'una xarxa de promotors financers i entitats col·laboradores arreu del territori que informen i assessoren les empreses sobre les solucions de finançament de l'entitat que millor s'adaptin a les seves necessitats.

L'ICF finança a llarg termini projectes d'inversió i necessitats de circulant a les empreses, especialment a les pimes, i també els facilita la diversificació de les seves fonts de finançament.