La Fiscalia Anticorrupció investiga l'expresident de Caixa Catalunya Narcís Serra i altres membres de l'antiga cúpula de l'entitat després de detectar presumptes irregularitats en una quinzena d'operacions que entre el 2005 i el 2008 van causar un perjudici econòmic de 900 milions. Caixa Catalunya es va fusionar el 2010 amb Caixa Manresa i Caixa Tarragona en l'actual CatalunyaCaixa, propietat, avui, del BBVA.

Segons han explicat fonts pròximes al cas, Serra, que està a un pas de ser jutjat pels sobresous als directius de Catalunya Caixa quan l'entitat ja estava en situació crítica, va declarar al principi d'aquest any, assistit d'un advocat, davant la Guàrdia Civil, cos al qual la Fiscalia ha encarregat la investigació.

La declaració de Serra, davant la Guàrdia Civil, i les d'altres membres de l'antiga cúpula de l'entitat s'han dut a terme després de l'anàlisi de la quinzena d'operacions realitzades per Caixa Catalunya entre els anys 2005 i 2008, just abans de l'entrada com a director general del bagenc Adolf Todó, que el FROB va portar a la Fiscalia per sospites d'irregularitats.

El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado ja té a les seves mans els informes de la Guàrdia Civil, que constaten les irregularitats denunciades pel FROB en una quinzena d'operacions per a l'adquisició d'immobles i/o participacions en societats, així com en refinançament per a l'adquisició de societats.