Unió de Pagesos va proposar al ministeri d'Agricultura que les noves autoritzacions de plantació de vinya es reparteixin de manera proporcional entre les comunitats autònomes per evitar que s'acabin concentrant en un sola zona.

El sindicat considera que, si no es pren aquesta mesura, podria haver-hi "un augment desproporcionat del potencial productiu", alhora que es "distorsionaria el mercat i es provocarien excedents".

UP, juntament amb Unió d'Unions, va traslladar aquesta demanda de regionalització de les noves autoritzacions en una reunió mantinguda la setmana passada a la seu del ministeri amb el director general de Produccions i Mercats i el director general d'Indústria Alimentària.

Al mateix temps, segons informa el sindicat en un comunicat, Unió de Pagesos també va demanar al ministeri d'Agricultura que prioritzin com a beneficiaris preferents en la concessió de les noves plantacions tant els joves agricultors que s'incorporen al camp com els viticultors que inverteixen en l'augment de les seves explotacions. Alhora, els va instar a limitar el màxim d'hectàrees d'autorització per explotació.