Asaja insta el sector lleter a no ser "esclau" de la indústria

L'organització denuncia a Sallent els contractes "abusius" que les empreses fan signar als ramaders amb el vistiplau de l'administració

29.02.2016 | 07:39
Rosa Pruna a Agrofresc, ahir

L'organització agrària Asaja va demanar ahir que els ramaders del sector lleter deixin de ser "esclaus" de la indústria amb el vistiplau de les diferents administracions. Durant un acte electoral a la Torre d'en Roca de Sallent, l'associació va assenyalar que els ramaders del sector lleter català estan lligats de mans i peus amb els contractes "abusius" que els obliguen a signar les indústries làcties. És per això que l'organització agrària reclama que aquests productors deixin de ser "esclaus" dels preus i condicions que els fixen aquestes indústries "sense donar-los cap marge de negociació en molts casos".
El sector lleter d'Asaja "no entén aquesta situació, i encara més tenint en compte que som deficitaris en el 60% de llet, mentre ens entra llet de fora més barata, ja que a Europa sobra llet pel veto rus". Segons Asaja, una de les solucions passa per apostar per la venda directa de proximitat km 0. Un exemple d'aquesta aposta és la sallentina Agrofresc, que ven llet fresca, iogurts i postres làctics i que té unes 200 vaques, agrobotiga on comercialitza els seus productes i un restaurant. Josep Maria Bosch, gerent d'Agrofresc, indica que ara disposaran d'una nova ubicació per a la granja "per millorar el benestar animal, i augmentar les terres de cultiu de farratges per no dependre de fora". A l'actual ubicació hi quedaran alguns animals perquè els visitin les escoles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema