Catalunya té un PIB per càpita vuit punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea, segons dades publicades aquest divendres per l'Eurostat. En una escala en què el PIB per càpita europeu és 100, Catalunya registra un 108, el mateix nivell que França, que té un 107, però lluny de les 21 regions més riques, liderades per Londres, que té un 539% del poder adquisitiu de la mitjana europea. Catalunya és la tercera comunitat a l´Estat en PIB per càpita, per darrere de Madrid (125), el País Basc (119) i Navarra (113). La mitjana espanyola està per sota de l´europea, al 91%. El PIB per càpita del País Valencià se situa també per sota, en el 80% i el de les Balears en el 96%.

Londres és la regió més rica de tota Europa, amb un 539% més de poder adquisitiu que la mitjana europea. Els londinencs tenen un PIB a molts punts de distància dels que tenen els segons més rics, els luxemburguesos, que se situen en un 266% respecte al 100% que és la mitjana de la UE. Tanquen el rànquing de les regions més riques Brussel·les capital, amb un 207, o Hamburg, amb un 206.

Al capdavall del rànquing de regions europees hi ha Severozapaden, a Bulgària, amb 30 punts, 70 per sota de la mitjana europea. La segueixen Mayotte, a França, amb 31, i Yuzhen tsentralen, també a Bulgària.