La Generalitat reorientarà el hòlding Avançsa i aprovarà una nova llei de comerç

El Govern habilitarà enguany una línia de finançament de 25 milions d'euros per facilitar la transició de la indústria tradicional a una 4.0

29.02.2016 | 07:39

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, donarà un "nou paper" al hòlding empresarial Avançsa, de manera que no només servirà per ajudar empreses en crisi, com fins ara, sinó que serà un "instrument de coinversió", i anuncia també que vol aprovar una nova llei de comerç per blindar el model català.
Així ho va avançar ahir el conseller en una compareixença al Parlament per informar de les seves prioritats en aquest mandat, en què va opinar que l'elevat preu de l'energia suposa "una amenaça" per al manteniment de les empreses industrials a Catalunya.
El titular d'Empresa va assegurar que, en virtut dels pressupostos prorrogats, Avançsa disposarà aquest any de 50 milions d'euros i, a més, el Govern habilitarà una línia específica de 25 milions d'euros per facilitar la transició de la indústria tradicional cap a una "4.0", això és, adaptada a reptes com el mediambiental o la renovació tecnològica. Baiget va estimar que aquesta línia específica de 25 milions d'euros hauria de permetre "mobilitzar" un total de 100 milions d'euros. Quant al nou rol d'Avançsa, va explicar que ha de ser principalment un "instrument de coinversió en projectes empresarials", de manera que els diners públics que s'inverteixin en una empresa ajudin a "mobilitzar" recursos privats i, per tant, a "multiplicar" els seus efectes.
D'altra banda, el conseller va rei-terar el compromís del Govern que la indústria tingui un pes del 25 % el 2020, cinc punts per damunt de l'objectiu marcat per la UE, però va subratllar que el cost de l'energia suposa un problema per al teixit empresarial català, format en gran mesura per pimes. El Govern, va dir, té el repte d'establir les bases d'"un sistema energètic català" que permeti una energia "a un preu assequible".
En els propers mesos, Baiget es proposa aprovar una "llei general de comerç i serveis" amb la finalitat de "preservar el model català" de comerç, una altra per regular les Inspeccions Tècniques de Vehicles i la nova llei de cambres de comerç de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema