L'Audiència Nacional va desestimar ahir els recursos presentats per nou investigats en el cas de les polèmiques targetes opaques de Caja Madrid, entre els quals figuren el de l'expresident de la patronal madrilenya Arturo Fernández, i el de l'expresident de Llibertat Digital Alberto Recarte.

Entre els arguments esgrimits per l'Audiència Nacional destaca el fet que tant les dietes com les despeses de representació han d'estar "vinculats a activitats de l'empresa, i en cap cas poden respondre a despeses personals".

L'Audiència Nacional ha rebutjat també els recursos de Jorge Gómez Moreno, José María de la Riva, José Buenaventura Zabala, Cándido Cerón, Rodolfo Benito, Rubén Tomàs Creu Orive i Juan José Azcona.

La secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional considera "perseguible" l'excés d'ús de les targetes, ja que la titularitat i els càrrecs requeien a Caja Madrid i no en els propis investigats.

Així mateix, estima que la concessió d'aquestes targetes als consellers no estaria continguda ni en la Llei d'Òrgans Rectors de Caixes d'Estalvis (LORCA) ni en la Llei de Caixes de la Comunitat de Madrid, entre altres coses.

Un altre dels arguments exposats assenyala que cap dels recurrents és capaç d'explicar "quina és la finalitat que albergava la caixa lliurant les targetes", ja que les respectives declaracions "no han superat la foscor".