La bretxa salarial entre dones i homes a Catalunya s'ha situat en el 19%, malgrat que les dones tenen una formació superior a la dels homes, ja que més de la meitat dels titulats universitaris són de gènere femení.

L'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya 2015, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona, demostra que elles tenen contractes més precaris, ja que fins al 22% de l'ocupació de la dona és a temps parcial, davant del 7% en els homes, cosa que es tradueix en pensions més baixes i en prestacions d'atur inferiors. Així, les dones mantenen un nivell superior de formació, mentre que la desigualtat de gènere al mercat laboral pràcticament no ha variat durant l'última dècada.

En la presentació de l'informe, la directora d'anàlisi econòmica de la Cambra, Carme Poveda, va indicar que l'estudi ha detectat una nova pobresa femenina, que és la protagonitzada per dones formades que quan arriben al mercat laboral pateixen la discriminació en salaris i condicions laborals, sobretot després de la maternitat. En aquest sentit, va dir que el 2005 la taxa de risc de pobresa en dones que treballaven era del 8,9%, mentre que una dècada després ha pujat fins al 13,1%, superant "àmpliament" la dels homes. En l'àmbit de l'empresa, el nombre de dones que ocupen llocs de direcció és el 45 % inferior a la dels homes, un percentatge que pràcticament no ha variat des del 2005.