La Cambra de Comerç de Manresa destinarà enguany 40.500 euros a ajudes directes a empreses que contractin joves menors de 30 anys, a través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), cofinançat pel Fons Social Europeu, i que s'emmarca en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil del ministeri de Treball i Seguretat Social. La Cambra s'ha marcat l'objectiu d'aconseguir una trentena de contractes laborals.

Les empreses rebran un ajut directe de 1.500 euros per cada contracte formalitzat. Aquests hauran de ser a temps complet i tenir una durada mínima de sis mesos. Els joves hauran d'estar prèviament donats d'alta al Sistema Nacional de Garantia Juvenil i haver finalitzat, almenys, la fase d'orientació vocacional del Pla de Capacitació, que preveu el Pla Integral de Qualificació (PICE) de les Cambres de Comerç.

Actualment, prop de 20.000 joves d'entre 16 i 29 anys de tot l'estat participen al Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), dels quals més de 60 han rebut formació a la Cambra de Comerç de Manresa. Del total, prop de 15.000 joves ja han passat per la fase d'orientació vocacional, més de 5.700 ja han finalitzat la formació troncal (competències digitals, idiomes, habilitats socials) i més de 1.700 l'estan cursant. A més, més de 2.000 han acabat la formació específica i uns 500 l'estan realitzant.