Els turistes internacionals van gastar 713 milions d'euros el mes de gener passat a Catalunya, cosa que suposa el 17,7% més que el gener de l'any passat, segons les dades facilitades per l'Institut d'Estadística espanyol. La despesa diària de cada turista va ser de 159 euros, el 16,7% més. L'INE indica que 3 de cada 5 euros de despesa són destinats a contractar pernoctacions.

En el conjunt de l'estat espa-nyol, els turistes estrangers van gastar el mes de gener 3.712 milions d'euros, el 3,6% més que l'any anterior, amb un creixement per sota de Catalunya en el mateix període.

L'estada mitjana a Catalunya de cada turista internacional va ser de sis dies, el 13,1% menys que l'any anterior, però amb una despesa mitjana de 958 euros, l'1,3% més que l'any passat. Catalunya és l'única comunitat de les principals en activitat turística que registra un creixement de la despesa mitjana per turista.

La despesa mitjana a l'estat espanyol per turista internacional va ser de 1.056 euros, el 6,9% menys, amb una despesa mitjana diària per turista de 119 euros, el 0,7% menys.