El CTM, Curtidos Badia i el CETI projecten millores a la indústria de la pell

El centre manresà i el consorci i l'empresa igualadins col·laboren
en l'estudi Curtbiental

11.03.2016 | 07:49

El projecte Curtbiental, liderat per l'empresa igualadina Curtidos Badia, amb el suport del CTM de Manresa i del Consorci Escola Tècnica d'Igualada (CETI), ha desenvolupat un nou sistema de pelada en l'adob de pells que ha eliminat els compostos de sofre derivats del procés, a més d'aconseguir una disminució neta de l'impacte ambiental que oscil·la entre el 3% i el 8% en termes de petjada de carboni.
Segons ha informat el centre en un comunicat, "l'eliminació de la utilització de sulfurs ha fet que els mínims riscos de toxicitat que podia suposar l'etapa de pelada hagin quedat definitivament eliminats gràcies al projecte, que ha aconseguit, a més, millorar la qualitat final del producte i disminuir l'impacte ambiental associat".
En conjunt, remarca el centre manresà, "s'han assolit tots els objectius que es van marcar a l'inici de Curtbiental, ja que s'han pogut obtenir pells més clares i amb propietats físiques i organolèptiques millorades, a més d'aconseguir augmentar el percentatge de pells de màxima qualitat en cada lot". Així, el projecte ha permès "desenvolupar i optimitzar l'obtenció d'una tecnologia de pelada cent per cent oxidant, basada en l'ús d'aigua oxigenada i enzims. Així mateix, ha creat una eina basada en l'anàlisi de cicle de vida, que ha permès a l'empresa avaluar i prioritzar les accions per a la millora de cadascuna de les etapes". El projecte ha tingut una durada de dos anys i ha estat cofinançat pel ministeri d'Economia i Competitivitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema