La bretxa salarial entre dones i homes a Catalunya s'ha situat en el 19%, malgrat que les dones tenen una formació superior a la dels homes, ja que més de la meitat dels titulats universitaris són dones.

L'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya 2015, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona, demostra que elles tenen uns contractes laborals més precaris: d'entrada, el 22% de l'ocupació femenina és a temps parcial, davant del 7% en els homes, i aquest fet es tradueix en unes pensions més baixes i en unes prestacions d'atur inferiors. Això passa malgrat que les dones mantenen un nivell superior de formació que els homes. En la presentació de l'informe de la Cambra de Barcelona, la directora d'anàlisi econòmica de la Cambra, Carme Poveda, va indicar que l'estudi ha detectat una "nova pobresa femenina", protagonitzada per dones formades que quan arriben al mercat laboral pateixen la discriminació en salaris i condicions laborals, sobretot després de la maternitat.

La taxa de pobresa de les dones era, l'any 2005, del 8,9%, mentre que deu anys després s'ha situat en el 13,1%, 4,2 punts percentuals més. La taxa dels homes, en canvi, és del 10,5%. agències manresa