Un informe elaborat per una divisió del Financial Times especialitzada en inversió estrangera situa Catalunya com a millor regió del sud d'Europa en termes d'inversió forana el 2016 i el 2017.

En un comunicat, el departament d'Empresa de la Generalitat ha donat a conèixer les conclusions d'aquest informe, titulat fDi European Cities and Regions of the Future 2016/2017, que recull els destins més atractius en termes d'inversió estrangera els pròxims dos anys.

Precisament avui, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha recollit el premi que acredita aquest reconeixement a Canes (França), on se celebra la fira immobiliària internacional Mipim.

En matèria de regions, Catalunya encapçala el llistat de regions més atractives en termes d'inversió estrangera els anys vinents, i a aquesta comunitat el segueixen la província d'Istanbul (Turquia), la Comunitat de Madrid, en tercer lloc; la Lombardía, en quart (Itàlia) i el País Basc, en cinquè lloc.

El baròmetre, segons la nota de la Generalitat, destaca l'estratègia de Catalunya a l'hora de captar inversions estrangeres i el clima empresarial del país, i situa Barcelona com la ciutat número u en el rànquing d'urbs amb la millor estratègia de captació d'inversions estrangeres.

La divisió FDI Intelligence del Financial Times recull informació de 300 ciutats i 150 regions en sis àmbits: el potencial econòmic, l'ambient laboral, la rendibilitat, les infraestructures, l'entorn de negocis favorable i l'estratègia de captació d'inversions estrangeres.