Mercadona crea 404 llocs de treball i fa compres per 3.392 milions a Catalunya

La cadena valenciana va dur a terme inversions per un valor de 147 milions d'euros durant l'any 2015

26.03.2016 | 07:41

Mercadona ha reforçat l'últim any la seva posició a Catalunya, on ha obert 26 nous supermercats, i ha creat, així, 404 llocs de treball, a la vegada que ha invertit de forma directa més de 147 milions d'euros i ha generat un volum de compres a empreses catalanes per valor de 3.392 milions.
La companyia que presideix Juan Roig va tancar el 2015 amb 251 botigues a Catalunya i una plantilla d'11.250 persones, totes "amb contractes estables i de qualitat", segons explica en un comunicat. Entre les noves obertures de l'any passat hi ha el supermercat de Solsona. A més, en el marc de la seva política de vincular part de la retribució als beneficis i a la productivitat de la companyia, Mercadona ha repartit l'últim any entre els seus treballadors a Catalunya 41,5 milions d'euros en concepte de prima per objectius. Els empleats amb més de 4 anys d'antiguitat a l'empresa (el 90% de la plantilla) tenen un sou net de 1.429 euros mensuals, per damunt de la mitjana del sector, al qual cal afegir-hi dues primes que s'aconsegueixen per la consecució dels objectius establerts.
Catalunya s'ha consolidat també el 2015 com una de les zones on la cadena ha generat més volum de compres a proveïdors.
En total, Mercadona va dur a terme l'exercici passat compres de 3.392 milions d'euros a més de 1.800 pimes catalanes o amb seu a Catalunya que donen feina a 34.500 persones. La companyia destaca també l'activitat dels 16 interproveïdors catalans de la firma -que fabriquen les marques blanques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy, que donen feina estable a 4.805 persones.
Per tant, l'ocupació que genera Mercadona a Catalunya, tant de forma directa com indirecta, supera els 50.000 treballadors.
La cadena assenyala, per exemple, que el 2015 va comprar més de 113 milions de quilos d'embotits a diferents marques catalanes, com Casa Tarradellas, Embotits Monter, Noel i La Selva, mentre que les lleidatanes Catafruit i Nufri, entre d'altres, van servir 67,8 milions de quilos de fruita a les botigues.
El 2015, la inversió total generada per Mercadona a Catalunya va pujar a 218,6 milions d'euros, dels quals 147,1 milions corresponen a inversions directes i 71,5 milions, a la inversió dels fabricants interproveïdors.
En concret, la inversió directa s'ha dirigit principalment a l'obertura de noves botigues, a la reforma de supermercats i a les obres de la nova plataforma logística d'Abrera, a la qual es van destinar 57 milions el 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema