Asaja critica que Competència vegi "excés de transparència" en la nova norma sobre preus lactis

27.03.2016 | 08:05
Rosa Pruna, presidenta d´Asaja

El sector lleter d'Asaja a Catalunya assegura que "no entén" la reacció que ha tingut la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que veu que hi ha "un excés de transparència" en la nova normativa sobre els preus lactis entre indústria i distribució que ha publicat el ministeri d'Agricultura (MAGRAMA).
El Reial decret elaborat pel MAGRAMA assenyala que s'han de fer públics els preus de cessió entre la indústria i la distribució.
Asaja recorda que tot just fa un any va agrair al president de la CNMC, José María Marín, la "bona feina" i la defensa que feia dels productors i consumidors després d'haver multat amb 88 milions d'euros quinze indústries lleteres i dues associacions sectorials perquè haurien pogut cometre en el mercat d'aprovisionament de llet crua "una infracció greu i continuada des d'almenys l'any 2000 fins al 2013".
L'associació agrària indica que "ara, Marín i la CNMC es contradiuen", i per aquest motiu "demanem aquesta transparència que és necessària per defensar un sector que sempre ha estat molt maltractat".
El sector lleter d'Asaja també posa de manifest que la Unió Europea (UE) ha eliminat les quotes lleteres "cantant meravelles, però ha estat al revés, ja que no es va al fons del problema. Avui dia s'està deixant de recollir llet a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol, i la indústria l'entra de fora". Per aquest motiu, el sindicat agrari es pregunta: "millor preu, o la llet de fora la porten aquí perquè els sobra?".
Per últim, Asaja comenta que "no entenem com a Competència li agrada la transparència del preu del productor a la indústria i, en canvi, de la indústria a la distribució, no".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema