Els establiments turístics de la Catalunya Central superen el 90% d'ocupació els dies festius de Setmana Santa, entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua, i ja registren reserves per a l'estiu. Les associacions del sector es mostren satisfetes, sobretot al Solsonès, on s'han millorat els resultats respecte l'any passat i s'han acabat omplint totes les cases de turisme rural. Els responsables dels allotjaments coincideixen que el fet que Setmana Santa s'escaigui enguany a mitjans de març ha afavorit el turisme d'interior i de muntanya en detriment de les destinacions de costa.

Des de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès, la seva president Pilar Bielsa, ha explicat que aquesta Setmana Santa "ha anat més bé que l'any passat en general, amb molta reserva d'última hora que ha permès que al final s'hagin omplert totes les cases". Segons Bielsa, es pot parlar d'un 100% d'ocupació entre divendres i diumenge, i el percentatge baixa al 80% si se suma dijous. La resta de dies que només són festius escolars l'ocupació ha estat més discreta. en tot cas, insisteix que "s'ha vist més moviment i una mica més d'alegria, estem contents".

El Solsonès també s'ha vist beneficiat pel fet que l'estació de Port del Comte ha pogut obrir aquest dies pràcticament totes les instal·lacions després d'una temporada que va començar amb molt poca neu.

Al voltant d'un 95% d'ocupació al Berguedà

La comarca del Berguedà és una de les que compta amb més cases rurals de tot Catalunya i Setmana Santa sol ser un moment bo, especialment els dies festius, de divendres a dilluns, on l'ocupació s'ha situat al voltant del 95%, segons l'Associació de Turisme Rural de la comarca. El seu president, Jordi Pellicer, ha explicat que "potser fa tres o quatre anys,. al pic de la crisi, la gent escurçava una mica les seves vacances de Pasqua, però l'any passat i aquest ja veiem que s'ocupen els quatre dies de festa".

Pellicer també ha remarcat que "es nota moltíssim" quan la Setmana Santa cau més a prop de l'hivern ja que "sempre és molt més beneficiós per al turisme d'interior i de muntanya". A més, el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà es mostra optimista de cara als pròxims mesos. "Ja tenim un bon nivell de reserves per als mesos de maig i juny, a banda de la primera quinzena d'agost, que sempre és la primera que s'omple", ha comentat.

Més demandes que altres anys a l'Alta Anoia

Les cases de turisme rural de l'Alta Anoia situen l'ocupació als dies festius al 90% i la resta de dies de la Setmana Santa al 70%. "Aquesta és una època estrella que sempre acabem omplint bastant però sí que aquest any hi ha hagut més demandes. hem hagut de contestar més mails dient que les cases estaven ocupades", ha explicat Mireia Beltran, presidenta de l'Associació per al desenvolupament de l'Alta Anoia. En aquesta zona els turistes provenen bàsicament de Barcelona i l'àrea metropolitana mentre que els estrangers "es concentren a l'estiu".

D'altra banda, també hi ha hagut altes ocupacions al Monestir de Montserrat i allotjaments propers. A Osona un dels principals atractius per aquestes dates és el 12è Festival de Música Religiosa de Vic, que fins aquest Dilluns de Pasqua ha programat una desena de concerts d'alt nivell artístic.