Abengoa va fer ahir un pas clau per evitar el concurs de creditors amb la sol·licitud d'una pròrroga -sota la fórmula de contracte d'espera davant el Jutjat Mercantil 2 de Sevilla- que li permeti acabar de sumar els suports necessaris al pla de reestructuració.

El dia en què es complien els quatre mesos que fixa la llei per aconseguir un acord i evitar el concurs, l'empresa va portar al jutjat la sol·licitud d'ajornament amb el suport del 75,04% dels creditors financers, per sobre del 60% que fixa la llei. Un ajornament que, un cop autoritzat pel jutge, obre dues importants finestres.

D'una banda, un temps extra per aconseguir que aquest suport del 75%, aconseguit per a la sol·licitud de l'ajornament, es traslladi al pla definitiu de reestructuració, basat en l'acord que es va assolir amb els principals amos del deute i que donarà lloc a una Abengoa més petita i controlada fonamentalment per fons d'inversió. De l'altra, deixar en suspens l'"exercici de determinats drets de resolució i venciment anticipat de finançaments", el que permetrà poder "reactivar" l'empresa: alleujar la situació de liquiditat, desbloquejar les desinversions i reprendre la política comercial. També presentarà sol·licituds similars d'ajornament per fer extensiva la protecció i homologació de l'acord a altres països on està present.

Després d'això, i un cop aconseguit aquest 75% d'adhesions necessàries, Abengoa portarà el pla definitiu que eviti el concurs al Jutjat, cosa que espera poder fer abans que acabi el mes d'abril. Tot haurà de ratificar-se també en una Junta Extraordinària d'Accionistes.

"Aquest és un pas clau en el procés de reestructuració d'Abengoa (...) que permet reprendre el negoci amb estabilitat", subratlla el grup en un comunicat on també destaca que treballa "intensament" per complir el pla de viabilitat de la companyia i "per dotar-la de la seguretat financera necessària i la gestió que permetin el desenvolupament del seu potencial".