La comissió organitzadora de l'ExpoBages Ascensió té previst que la propera edició del primer certamen sectorial de Manresa i la seva àrea d'influència se celebri del divendres 20 de maig a la tarda al diumenge 22 al vespre. En aquesta ocasió, a més, el sector de l'automoció guanyarà protagonisme en el certamen, segons va explicar ahir la comissió organitzadora en un comunicat.

Per quart any consecutiu la fira ocuparà dos trams del passeig de Pere III de Manresa, així com carrers i places del centre de la ciutat. Un dels objectius per a aquest any és potenciar el sector de l'automoció, que tindrà la participació de totes les marques que lideren el mercat.

Una de les novetats ja concretades entre les empreses adherides al Grup Automoció de Manresa, que coordina la presència del sector a l'ExpoBages Ascensió, és la possibilitat que els potencials compradors puguin provar el vehicle que els interessi. Per aquest motiu cada concessionari disposarà de dos turismes de prova, a punt de fer un circuit amb sortida i arribada a la plaça Porxada. Des de l'organització es considera que aquest és l'espai idoni per tenir-hi els vehicles i començar el recorregut per Esquilets i carretera de Vic.

El sector de l'automoció serà, novament, el que ocuparà una superfície més important del recinte firal. Inicialment es preveu que hi hagi vehicles des dels voltants de Crist Rei fins a Guimerà, Muralla del Carme, Muralla de Sant Domènec i plaça de Sant Domènec.

La comissió organitzadora de l'ExpoBages Ascensió confia a igualar o superar els 200 expositors de l'edició de l'any passat. L'organització, tal com s'ha fet des del 2014, és conjunta entre la fundació Fira de Manresa i la UBIC, entitat que tradicionalment organitzava la Fira de l'Ascensió. El president de la comissió és Llorenç Juanola, que en les darreres edicions ha assumit aquesta responsabilitat.