El programa Catalunya Clústers, promogut per la Generalitat a través d'Acció, ha aprovat la incorporació de deu nous clústers membres, que se sumen als vint que ja tenia aquesta iniciativa. En tre aquests deu, hi figura el Clúster de la Pell d'Igualada.

Igualada Leather està integrat per les 28 empreses adoberes agrupades al Gremi de Blanquers, la Càtedra A3 d'empresa i el Nou Campus Universitari UPC, la depuradora IDR dels adobers, el museu de la pell i el de cal Granotes, la J.Bella Cluster Club, l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps d'Igualada i el Parc d'Innovació de la Pell i Marroquineria. Les empreses del clúster agrupen 900 treballadors i facturen 170 milions d'euros.

En un comunicat, l'agència per la competitivitat de la Generalitat ha detallat que els deu nous clústers que passen a formar part del programa sumen 537 empreses i entitats membres, facturen globalment 29.200 milions d'euros i donen feina a 102.500 persones.

Amb aquestes incorporacions, Catalunya Clústers suma actualment trenta clústers formats per 1.780 empreses, amb un volum de negoci global de 65.200 milions d'euros.

Iniciat fa dos anys, aquest programa promou l'agrupació d'empreses i entitats d'un mateix sector que comparteixen una plataforma per créixer, generar crítica, compartir reptes i projectar-se internacionalment. De fet, Acció ha apuntat que el 73% de les empreses associades a clústers han experimentat augments de facturació l'últim semestre del 2015.

A més del clúster igualadí, s'incorporen a Catalunya Clústers: Beauty Cluster Barcelona (indústries de la bellesa), Cataloniabio (empreses biotecnològiques), CIAC (Indústria de l'automoció), Clúster MAV (materials avançats), Clúster de salut mental, Clúster foodservice, Clúster hàbitat, HT Cluster (tecnologies de la salut) i Innovi (clúster vitivinícola).

Per al 2016, Catalunya Clústers es marca com a objectius "la promoció del programa al món i la posada en marxa d'un sistema d'avaluació de tots els clústers basat en les millors pràctiques internacionals", segons el comunicat.