El proper dilluns, a les 6 de la tarda, se celebrarà a l'església de Crist Rei de Manresa el funeral per a Celdoni Sala Vidal, secretari de la Federació Empresarial de la Catalunya Central, que va morir la matinada del passat dimecres als 79 anys, després que en els darrers tres mesos la seva salut s'anés deteriorant progressivament, segons van explicar a aquest diari fonts familiars.

Per desig exprés del finat, dijous al matí ja va tenir lloc un acte de comiat a la sala Montserrat de la funerària Fontanova, al qual només van assistir la família i el seu cercle més íntim d'amistats. Entre els assistents figuraven el president de la patronal espanyola, Joan Rosell, el manresà exvicepresident de la Diputació de Barcelona i actual assessor de Telefónica Josep Maria Calmet i l'exdirigent del Partit Popular Manuel Milián Mestre.

Amb Milián Mestre i Rosell, entre d'altres, Sala va ser fundador, el 1980, del partit polític Solidaritat Catalana, molt proper a l'Alianza Popular del desaparegut Manuel Fraga, amb qui Sala havia mantingut una estreta relació.

Nascut a Manresa l'octubre de 1936, Sala, que era columnista de les pàgines d'Economia de Regió7, era intendent mercantil, censor jurat de comptes i membre de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals, entre d'altres càrrecs i mèrits professionals. Sala va iniciar el seu exercici professional el 1955, amb només 19 anys, com a economista d'empresa. Va ser soci i administrador de societats com Estudi d'Economia d'Empreses, Consultors Financers de la Catalunya Central i Bufet Celdoni Sala Consultors. El 2001, Sala va impulsar el Grup Fideliter, del qual era Consultor de Direcció.

Sala va ser secretari i vicepresident executiu de la Federació Empresarial de la Catalunya Central des de la fundació de l'associació patronal, el 1987, quan va prendre el relleu de la Federación de Empresarios de Manresa y Comarca, nascuda una dècada abans.

Salvador Cots, president de la federació, recordava Sala com una persona "irrepetible, amb idees, que no es deixava manipular. Era llest, amb molta memòria i amb molts contactes. Era d'opinions fermes i l'ànima de la federació. El trobarem molt a faltar", concloïa Cots.