Catalunya va ser la quarta regió europea que més inversió estrangera va captar el 2015, que va ser de 5.224 milions d'euros, només superada per dues regions del Regne Unit i una de russa, segons l'informe FDI Markets del Financial Times.

En un esmorzar informatiu a l'escola de negocis IESE, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va destacar ahir l'esforç fet per les companyies catalanes els últims anys per internacionalitzar les seves activitats, que s'ha vist augmentat arran de la crisi econòmica. La Generalitat va recórrer a aquest mateix informe a mitjan mes de març passat per destacar que Catalunya havia estat elegida millor regió del sud d'Europa en termes d'inversió forana per al 2016 i el 2017.

Quant a l'informe referit ahir, Baiget va explicar que Catalunya ha escalat de la setzena posició que ocupava el 2014 a la quarta el 2015, i s'ah situat per damunt de regions franceses, turques o irlandeses, entre d'altres, segons aquest indicador.

Baiget va apuntar que el país que encapçala els projectes d'inversió estrangera a Catalunya en el període 2014-2015 és Estats Units, amb prop del 17% del total, seguit per França, amb l'11,6%, el Japó, que va invertir el 8%, i la Xina, que va superar el 7%.