Renta Web: Què és i com s'utilitza?

Aquesta eina et permetrà fer la declaració en línia de forma més senzilla que amb el Programa PADRE

11.04.2016 | 07:47
Renta Web: que és i com funciona
Renta Web: que és i com funciona

Renta web, el nou sistema d'Hisenda per fer la declaració de la Renda, substituirà a l'esborrany i deixarà de banda al Programa PARE, el qual quedarà relegat a una eina destinada només a determinats perfils.

Aquest nou programa de l'Agència Tributària, Renta web, serà més senzill d'utilitzar que el tradicional Programa PADRE. "El contribuent accedeix directament al servidor de l'AEAT i afegeix qualsevol dada o renda, de manera que pot tramitar fàcilment el seu esborrany / declaració per a tot tipus de rendes" resumeix Hisenda.

La implantació de Renta web per presentar la declaració de la renda en línia té a veure amb l'augment de l'ús dels telèfons mòbils i les Tablets. Tot i que la pàgina web de l'Agència Tributària estava disponible per a aquests aparells, el programa PADRE no, fet que limitava la seva eficàcia. Per això, Hisenda ha creat Renda web, per poder utilitzar l'eina a través de diferents dispositius.

Com accedir a Renta web

L'accés a Renta web es realitzarà a través de la pàgina web oficial de l'Agència Tributària. Aquí cal accedir a la Campanya de la renda 2015, la d'aquest any.

Renta Web

Des d'aquesta pàgina es pot accedir a la icona de Renta web, que apareix en lloc de la icona d'Esborrany de la renda 2015.

Els avantatges de Renda web

-Gràcies a Renta web es pot fer la declaració de la renda des de dispositius mòbils.

-Es pot començar a fer la declaració en un dispositiu, com el telèfon mòbil o la Tablet, i acabar-ho en un altre, com en el PC.

-Amb Renta web no cal tenir instal·lat cap programa ni tampoc aplicacions java per fer la declaració d'IRPF.

-Renta web ofereix un servei més interactiu que s'adapta a tots els contribuents, llevat dels que tinguin rendiments d'activitats econòmiques, eliminant les diferències entre el programa PADRE i l'esborrany. D'aquesta manera l'esborrany passarà a dir-se "predeclaració".

Com funciona Renta web?

Per utilitzar Renta web ja no serà necessari descarregar el programa a l'ordinador, sinó que es podrà accedir a aquesta eina a través d'una multiplataforma.

Tots els contribuents podran realitzar la declaració mitjançant el programa Renta web excepte els que obtinguin rendes procedents d'activitats econòmiques. Per accedir a Renda web, la via d'accés és a través de la pàgina web de l'Agència Tributària. La identificació del contribuent ha de confirmar-se mitjançant el DNI electrònic o la clau PIN24H. A partir d'aquí, s'ha de seleccionar la pestanya del servei 'Renta Web', omplint les dades i preguntes corresponents.

L'aplicacció Renta web està pensada per a ser emprada de forma ràpida i intuïtiva, de manera que pugui ser utilitzada per qualsevol contribuent amb independència dels seus coneixements informàtics.

El següent vídeo tutorial de l'Agència Tributària explica els passos a seguir per completar la declaració mitjançant Renda web:

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema