La regidora de Comerç de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, va afirmar ahir que "no es tracta d'assenyalar ningú", i va recordar que el consistori i el comerç local "anem molt units". Caus responia així a les crítiques a l'Ajuntament que diversos comerciants participants a la campanya "Aparadors creuats" feien en l'edició d'ahir de Regió7. Segons aquests comerciants, el potencial comercial manresà milloraria si ho fessin també aspectes que depenen de la gestió municipal com la il·luminació, la neteja, la falta d'aparcament o els preus de la zona blava. Botiguers consultats per aquest diari insistien que "l'Ajuntament podria fer més i sovint es limita a cobrir l'expedient" i consideraven que "ha d'apostar més pel comerç".

Segons la regidora Àuria Caus, "nosaltres estem bolcats a col·laborar amb totes les associacions de comerciants". Per a Caus, "és bo ser autocrítics, però més que mirar les coses negatives s'han de valorar les positives" i afegia que "el comerç de Manresa, tot i la crisi, gaudeix de bona salut".

Per a la regidora, "tenim una ciutat agradable, amb cultura, oci i gastronomia. La ciutat té present i sobretot té futur".

Caus insistia que "estem al costat del comerç, per escoltar-lo intentar aportar solucions", i admetia que "sempre hi ha aspectes a millorar, i de vegades les administracions són lentes i disposen de menys recursos dels que voldrien". Amb tot, afegia Caus, "del que es tracta és de sumar".

Sobre les queixes per la falta d'il·luminació, Caus recordava que "s'han canviat a leds en molts carrers", i quant a l'aparcament, afirmava que "ens estem esforçant per fer promocions amb el pàrquing de la Reforma i estem intentant reduir tarifes de la zona blava". Caus, que valorava l'acció "Aparadors creuats" com "estupenda", demanava no mirar altres ciutats de l'entorn. "Tenim una ciutat agradable, amb molt bon comerç. El que hem de fer és anar tots a una".

Avui al migdia es donarà a conèixer el veredicte de la campanya- concurs "Aparadors creuats", en què una cinquantena de comerços locals s'han ajuntat per parelles per intercanviar-se els aparadors. Els dos comerços guanyadors tindran com a premi l'organització d'un esdeveniment exclusiu i personalitzat, que consistirà en un afterwork per als seus clients, proveïdors i amics que tindrà lloc als jardins de Món Verd, a la carretera de Vic de Manresa, el proper dia 28 d'abril. La intenció dels organitzadors és que aquesta trobada permeti fer una exposició dels productes dels guanyadors en un entorn diferent.