Ampans i CatalunyaCaixa amplien el programa d'inserció Co-Laborum

El projecte preveu inserir laboralment vint-i-cinc persones amb discapacitat durant el 2016

15.04.2016 | 07:38
Joan Carles Gallego (CX) i Domènec Casasayas (Ampans)

La Fundació Ampans i CatalunyaCaixa han ampliat la seva col·laboració en el programa d'inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i risc d'exclusió Co-Laborum. Amb l'ampliació del programa s'esperen assolir 25 insercions laborals més durant el 2016, segons van explicar ahir en un comunicat les dues entitats. El conveni, a partir del qual CatalunyaCaixa aportarà 60.000 euros per donar continuïtat a Co-Laborum, es va signar ahir per part del president de l'entitat bagenca, Domènec Casasayas, i del director de zona de CatalunyaCaixa, Joan Carles Gallego.
El programa Co-Laborum és d'abast comarcal i preveu la col·laboració amb administracions locals per treballar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat del Bages. Co-Laborum es va iniciar amb la col·laboració de CatalunyaCaixa, ara fa dos anys. Des de llavors, el personal tècnic d'Ampans, conjuntament amb els ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet, Sallent i Artés, ha aconseguit 29 insercions laborals i atén una seixantena de persones a les quals s'ha dissenyat un itinerari individualitzat tenint en compte els seus interessos, habilitats i competències, i se'n fa un seguiment.
Segons recorden Ampans i CX, una tasca de prospecció empresarial en aquests ajuntaments, permet establir ponts de col·laboració que facilitin la inserció en llocs de treball, en alguns casos adaptats, i, si és possible, al mateix municipi de residència de les persones usuàries del programa.
Segons Domènec Casasayas, "el programa pretén ser una eina per combatre l'exclusió social amb la complicitat del teixit empresarial i associatiu de la comarca per incorporar laboralment les persones que participen al programa".
Joan Carles Gallego destaca, per la seva banda, que el programa d'Ampans encaixa "perfectament en la filosofia de banca de proximitat" de CatalunyaCaixa, ara en mans del grup BBVA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema