La meitat de la població catalana consumeix productes ecològics, encara que només el 5% ho fa diàriament i el 25% amb una freqüència setmanal, segons l'últim Baròmetre sobre el Consum d'Aliments Ecològics, que revela l'augment constant del nombre de persones que opten per aquest tipus de menjar.

El baròmetre, que arriba a la seva cinquena edició, destaca que el 37% de la població menja productes ecològics un cop al mes i que l'augment en el nombre de consumidors respon sobretot a la fidelització d'aquells que ja han provat aquest tipus d'aliment i que intensifiquen la seva compra. De fet, els compradors de productes ecològics ja destinen, de mitjana, prop d'una tercera part del seu pressupost a aquesta mena d'alimentació.

L'enquesta, que elabora el CEO, i que es va presentar ahir, revela que respecte a la introducció dels aliments ecològics als menjadors escolars, el 88% dels enquestats considera que és una iniciativa positiva i el 72% dels pares i mares que utilitzen aquests menjadors asseguren que estarien disposats a pagar més a canvi que els seus fills consumeixin aquests productes. El 2012, quan es va elaborar l'últim baròmetre, el percentatge de pares disposats a pagar més per aquests productes era del 60%.

La salut és el motiu més esgrimit pels enquestats per justificar l'opció pels aliments ecològics.