La banca guanya el 5,6 % més i demana transparència

El president del sector bancari espanyol insta a lluitar contra el frau fiscal i que hi hagi col·laboració i intercanvi d'informació entre els països

15.04.2016 | 07:38

El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, va demanar ahir transparència "absoluta" per lluitar contra el frau fiscal i que la col·laboració i l'intercanvi d'informació s'estenguin a tots els països.
Roldán es va expressar així en roda de premsa per explicar els resultats del sector bancari, que va tancar el 2015 amb un benefici conjunt de 10.389 milions d'euros, el 5,6 % més que el 2014, gràcies a la disminució de la necessitat de provisions i sanejaments i a l'estabilitat dels marges de negoci, malgrat els baixos tipus d'interès.
Quant als escàndols en relació amb possibles fraus fiscals, Roldán va defensar la banca, ja que algunes de les operacions sospitoses s'han conegut gràcies als informes enviats per les mateixes entitats espanyoles a les autoritats.
Pel que fa a la situació política espanyola, Roldán va instar els líders dels partits a posar fi a la incertesa "com més aviat millor", perquè la situació actual fa que es retardin alguns projectes d'inversió, cosa que pot tenir "conseqüències" per a l'economia.
Malgrat la sortida de la crisi, Espanya encara ha d'afrontar alguns ajustos "imprescindibles" per elevar el seu potencial de creixement, perquè tenim problemes, com l'elevada desocupació i el dèficit, i "cal seguir fent esforços".
Sobre l'evolució del sector els propers anys, va dir que hi ha d'haver fusions, que s'estan retardant no tant per la incertesa política sinó més aviat per la incertesa regulatòria, que està provocant volatilitat al mercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema