El president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán, va demanar ahir transparència "absoluta" per lluitar contra el frau fiscal i que la col·laboració i l'intercanvi d'informació s'estenguin a tots els països.

Roldán es va expressar així en roda de premsa per explicar els resultats del sector bancari, que va tancar el 2015 amb un benefici conjunt de 10.389 milions d'euros, el 5,6 % més que el 2014, gràcies a la disminució de la necessitat de provisions i sanejaments i a l'estabilitat dels marges de negoci, malgrat els baixos tipus d'interès.

Quant als escàndols en relació amb possibles fraus fiscals, Roldán va defensar la banca, ja que algunes de les operacions sospitoses s'han conegut gràcies als informes enviats per les mateixes entitats espanyoles a les autoritats.

Pel que fa a la situació política espanyola, Roldán va instar els líders dels partits a posar fi a la incertesa "com més aviat millor", perquè la situació actual fa que es retardin alguns projectes d'inversió, cosa que pot tenir "conseqüències" per a l'economia.

Malgrat la sortida de la crisi, Espanya encara ha d'afrontar alguns ajustos "imprescindibles" per elevar el seu potencial de creixement, perquè tenim problemes, com l'elevada desocupació i el dèficit, i "cal seguir fent esforços".

Sobre l'evolució del sector els propers anys, va dir que hi ha d'haver fusions, que s'estan retardant no tant per la incertesa política sinó més aviat per la incertesa regulatòria, que està provocant volatilitat al mercat.