Inditex ja ha obert la primera botiga a Igualada. La capital de l'Anoia ja té al centre de la ciutat una de les marques del primer grup tèxtil de l'estat espanyol. I l'anagrama de Massimo Dutti, en la versió dels establiments for&from (venda de roba de temporades anteriors vinculada a empreses de caràcter social), llueix al centre d'Igualada, en un edifici modernista emblemàtic, ca la Mamita (projectat el 1905 i construït el 1906). Arriba l'empresa d'Amancio Ortega allà on volia l'alcalde Marc Castells.

Massimo Dutti va obrir portes ahir. Al matí, inauguració, i des del migdia, superfície de 300 m2 oberta al públic. I una quinzena de persones atenent. Les botigues For&from formen part d'un projecte social. Inditex hi fa la inversió inicial per a l'adequació de l'espai de venda i es posa d'acord amb una empresa local que treballi amb persones amb discapacitats. A Igualada, l'acord arriba a través del taller Àuria i Moltacte. Deu de les quinze persones que treballaran a Massimo Dutti d'Igualada "tenen algun tipus de trastorn mental", com ahir recordava a la presentació de la botiga el responsable dels establiments d'aquesta marca, Carlos Piñeira.

El directiu de Massimo Dutti destacava que els establiments For&from tenen el desafiament de "treballar per la integració de persones amb capacitat diferent" i aprofitar per vendre estocs de "campanyes anteriors".

Les empreses que treballen conjuntament amb Inditex, ja sigui amb la marca com Stradivarius (a Manresa en va obrir una el 2012, també en col·laboració amb Moltacte), han de treballar sense ànim de lucre, però Piñeira va assegurar que els negocis que han obert fins ara (deu en total) no generen pèrdues. Permeten donar ocupació, i en el darrer any, 2015, Inditex ha revertit 472.000 euros a les entitats socials que hi treballen.

L'any passat, en el conjunt de les botigues obertes sota el model For¬from hi va haver uns ingressos de 5,3 milions d'euros, amb un increment del 31% respecte de l'any anterior. I es va donar feina a 85 persones.

Marc Castells, alcalde d'Igualada, veu en l'arribada de Massimo Dutti un element de "dinamització comercial" i un pas més cap a aquesta Igualada, gran botiga, que té projectada en el seu horitzó. Castells va assegurar que "Igualada serà un centre comercial a cel obert, al centre de la ciutat, allò on sempre ha estat el comerç", i es va mostrar allunyat dels municipis que han apostat per crear "nuclis comercials allunyats del centre".

Massimo Dutti va obrir portes ahir en un edifici al centre d'Igualada, molt a prop de l'Ajuntament. Ca la Mamita (o cal Barrab o cal Franquesa, com s'ha conegut darrerament) és un edifici projectat el 1905 per l'arquitecte Isidre Gili i Moncunill, seguint l'encàrrec de Bonaventura M. Prats, a qui familiarment es coneixia com la Mamita. Destaca la façana i, en particular, la seva torre.