Quines despeses es pot deduir un autònom?

Repassem les partides que estan subjectes a desgravacions en la declaració de la renda d'aquests treballadors

21.04.2016 | 07:24
Quines despeses es pot deduir un autònom?
Quines despeses es pot deduir un autònom?

La declaració de la renda és sempre un apartat especialment important per als treballadors autònoms, obligats a consignar nombroses partides i activitats i a aportar documents que justifiquin les seves deduccions. Quines són les desgravacions a les que tenen dret aquests treballadors i les despeses que poden deduir-se?

-Seguretat Social: quan els pagaments al règim de cotització siguin a càrrec de la companyia, aquests podran ser deduïbles. Si hi ha aportacions del treballador autònom a entitats o mutualitats de previsió social, es podrà deduir la meitat de les mateixes en casos de baixa per contingències comunes.

-Sous I salaris: els pagaments de l'empresari autònom als seus treballadors en conceptes de sous, salaris, dietes, despeses de viatge i retribucions en espècie també entren en la declaració com a conceptes subjectes a deducció.

-Lloguer: Les despeses que fan referència a les quotes d'arrendament del local en el qual es desenvolupa l'activitat econòmica, així com el manteniment de les instal·lacions. No així les despeses d'ampliació o millora de les mateixes.

-Serveis Exteriors: en aquest apartat, l'autònom no podrà desgravar en la seva declaració conceptes com les contractacions que hagi fet d'advocats, notaris, assessors, auditors i intermediaris.

Formació: l'autònom pot deduir despeses com assegurances de salut, indemnitzacions contribucions a plans de pensions i aportacions a mútues i entitats de previsió social voluntària.

-Impostos: Les desgravacions inclouen l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) en serveis necessaris per a l'activitat de l'autònom, com a despeses en benzina i menjars en restaurants amb la pertinent justificació.

-Consum I explotació: aquí entren les despeses d'apartats com relacions públiques, publicitat, serveis bancaris, aigua i telefonia, electricitat, primes d'assegurances i altres despeses d'oficina.

-Transport: Totes les despeses relatives a la mobilitat del treballador autònom (peatges, gasolina, bitllets, etc.), també estan subjectes a deducció sempre que facin referència a l'activitat econòmica desenvolupada.

-Habitatge: Aquest és un concepte fonamental per a molts treballadors autònoms. Si l'activitat es realitza en el propi habitatge d'aquest, es podrà deduir la part proporcional relativa a despeses de comunitat, amortització de l'immoble, interessos de la hipoteca, assegurances de la llar, l'IBI (Impost Béns i Immobles) i compres de material .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema