Els consumidors alerten que celebrar la comunió pot costar fins a 8.000 euros

La UCC avisa que la cerimònia religiosa "s'ha convertit en un acte social que de vegades suposa un endeutament important per a les famílies"

21.04.2016 | 07:24

La celebració d'una comunió pot arribar a superar els 8.000 euros entre vestit, complements, regals i el banquet, segons va alertar ahir la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC). En un comunicat, la UCC ha advertit que "tot això ha convertit aquest acte religiós en un acte social que de vegades suposa un endeutament important per a moltes famílies".
Aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l'estudi realitzat per la UCC en col·laboració amb la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de posar en relleu la despesa que comporta la celebració d'una comunió.
Segons l'estudi, normalment el que s'escull a l'avançada és el vestit del nen o nena. De mitjana, el vestit d'una nena pot costar 831 euros, depenent de la qualitat de la tela, la feina que comporta i si és de dissenyador o no, per la qual cosa l'estudi ha trobat vestits de comunió des de 92 fins a 1.570 euros. A més del vestit, la nena acostuma a portar complements que costen entre 12,95 i 57,50 euros. També pot portar enagos i guants, que poden sumar de mitjana uns 76,63 euros més, als quals caldria sumar les sabates, muda i mitjons, amb un cost de 56,55 euros de mitjana. En el cas dels nens, un vestit d'almirall costa entre 241 euros i 345 euros. El vestit de mariner costa 178,50 euros de mitjana; el vestit jaqueta, ns 252. I cal afegir-hi la despesa de les sabates, muda i mitjons.
Una altra despesa són els complements com ara el rellotge, el braçalet, la cadena, la creu, etc., que poden costar entre 108,50 i 532 euros. L'estudi fa ressaltar que el banquet és la despesa més cara. Per a uns 65 convidats, que sol ser una xifra habitual entre amics i familiars, la invitació a dinar val 3.412,50 euros de mitjana. A tot això cal afegir-hi el reportatge fotogràfic i el servei addicional d'animació per als nens. Segons la UCC, encarregar una llista en una botiga especialitzada facilita als familiars la tasca de triar el regal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema