El govern central proposa elevar el límit de dèficit de les comunitats al 0,7% el 2016

21.04.2016 | 07:24

El govern central proposarà a les comunitats autònomes elevar del 0,3 al 0,7 % del PIB el seu objectiu de dèficit per al 2016, segons va informar ahir el ministeri de la Presidència en un comunicat.
L'augment respon a la nova via de consolidació fiscal que l'Executiu inclourà al Programa d'Estabilitat que es comunicarà a la CE aquest abril i que puja l'objectiu de dèficit del conjunt de les administracions públiques al 3,6 % del PIB el 2016. El nou objectiu suposa un marge de vuit dècimes respecte a l'anterior (2,8 %) que es repartirà per igual entre les autonomies i la Seguretat Social, ja que les dues administracions tenen la mateixa meta, que passa del 0,3 al 0,7 % del PIB. De la seva banda, les entitats locals mantindran l'objectiu inicial del 0%.
El govern informarà de la nova via fiscal a la Comissió Nacional d'Administració Local dimarts que ve i al Consell de Política Fiscal i Financera del dia 28. Segons el comunicat, el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques celebrarà des d'aquesta mateixa setmana reunions tècniques bilaterals amb totes les comunitats que van incomplir l'objectiu de dèficit del 2015 per negociar el contingut dels plans d'ajust i dels plans economicofinancers.
El govern ha recordat que l'objectiu del 2015 per a les autonomies era del 0,7 % del PIB i que només tres d'elles el van assolir (Canàries, Galícia i el País Basc). Amb la nova meta tenen un any més per assolir-lo i per a això disposaran d'un increment del finançament autonòmic de 7.400 milions respecte a l'any passat. La nota posa èmfasi també en què les comunitats estan estalviant més de 3.000 milions per les condicions dels préstecs aconseguits a través dels mecanismes de liquiditat posats en marxa per l'Estat. També ha insistit que per garantir que es compleixi la regla de despesa i la nova via de consolidació fiscal, l'Estat ha aprovat l'aplicació de diversos articles de la llei d'Estabilitat Pressupostària amb mesures preventives i coercitives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema