Un jutge nord-americà va anunciar ahir que Volkswagen ha arribat a un acord de principi amb les autoritats mediambientals dels EUA, els consumidors i l'estat de Califòrnia sobre el frau dels motors dièsel trucats.

Durant una vista celebrada a la ciutat de San Francisco, el jutge Charles Breyer va dir que l'acord preliminar inclou compensacions substancials per als consumidors afectats pel trucatge dels motors, i un fons amb el qual VW promourà iniciatives ecològiques en el sector de l'automòbil. VW també s'ha compromès a crear un segon fons per pal·liar les emissions excessives d'òxids de nitrogen, un producte considerat cancerigen per les autoritats sanitàries, que emeten els motors trucats de la companyia.

Segons els detalls de l'acord, els propietaris dels prop de 500.000 vehicles amb motors turbodièsel de 2 litres afectats pel frau tindran l'opció de quedar-se els automòbils després que VW els arregli, vendre l'automòbil a fabricants o cancel·lar el seu contracte de lloguer amb dret a compra. 80.000 vehicles més, equipats amb motors turbodièsel de 3 litres, no estan inclosos en l'acord. A més de l'oferta de compra o arranjament, VW es compromet a oferir una "compensació substancial", que no ha estat detallada pel jutge.