Banc Sabadell ha aconseguit en el primer trimestre de l'any un resultat net de 252 milions d'euros, el 44,3% més que en el mateix període del 2015, gràcies a la integració del britànic TSB, sense l'aportació del qual el benefici del grup català hagués augmentat el 9%, fins a 190,3 milions.

L'entitat ha millorat fins al març la seva ràtio de morositat, que cau de l'11,7 al 7,5% interanual, com també el seu marge d'interessos, que creix el 51,4%, i se situa en 974 milions d'euros, impulsat pel menor cost dels recursos, tant en els dipòsits com en el mercat de capitals. El marge brut, en canvi, descendeix gairebé el 6% i se situa en 1.567 milions, igual que el d'abans de dotacions, que cau el 29,5%, fins a 805,7 milions.

En roda de premsa, el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va destacar ahir la bona marxa de TSB i la seva important contribució al grup, que permet que els resultats s'hagin situat per damunt de les previsions del consens de mercat. Guardiola també va posar èmfasi en el bon comportament de l'activitat immobiliària del Sabadell, que fins al març ha venut 4.025 actius, gairebé el doble que en el mateix període del 2015, per un import de 805 milions d'euros, enfront dels 329 del primer trimestre de l'exercici anterior.

El directiu va assenyalar, en aquest sentit, que preveu vendre en els pròxims mesos noves carteres immobiliàries, cosa que li ha de permetre incrementar el bon ritme d'evacuació d'actius registrat aquest primer trimestre de l'any.

A l'espera de la decisió que ha d'adoptar a final d'aquest mes, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la validesa de les clàusules terra en préstecs hipotecaris. Guardiola va comentar que el Sabadell no ha constituït provisions específiques per aquesta qüestió, encara que sí que ha fet dotacions genèriques "suficients".