Unió de Pagesos reclama al departament d'Agricultura que deixi d'exigir als ramaders una formació específica per a l'ús sostenible dels biocides (productes per al control de la higiene de les explotacions), tenint en compte que un informe recent de la CE conclou que no procedeix requerir aquesta acreditació de formació. En aquest sentit, el sindicat s'ha adreçat a la direcció general d'Agricultura i Ramaderia per recordar-li que no existeix cap normativa europea, estatal o catalana que obligui els ramaderes a acreditar aquesta formació.

L'informe de la Comissió Europea trasllada als estats la tasca de dur a terme campanyes de comunicació i sensibilització per tal d'informar els ramaders sobre l'ús sostenible de biocides, però no estableix que se'ls hagi de requerir formació específica com en el cas dels fitosanitaris.

Unió de Pagesos aposta per dotar el sector ramader de més formació de qualitat però considera que només cal exigir que sigui obligatòria quan és realment imprescindible. El sindicat recorda que el sistema de la Unió Europea de producció d'aliments és el més exigent del món i també el més respectuós per a la salut humana i animal, el medi ambient i el benestar animal.

Per això, en aquest aspecte Unió de Pagesos considera que l'administració catalana no hauria de ser encara més exigent del que marca la normativa europea ja que això implica afegir uns costos innecessaris als ramaders.