CCOO de Catalunya va denunciar ahir que l'any passat els accidents laborals van augmentar lleugerament a Catalunya en relació amb el 2014 com a conseqüència de factors com les successives reformes laborals i la precarització i empitjorament de les condicions de treball. El sindicat extreu aquesta conclusió en un informe dedicat a la salut laboral de Catalunya corresponent a 2015.

CCOO subratlla que els accidents amb baixa laboral van créixer el 6,02% en relació amb el 2014, mentre que els accidents lleus in itinere van repuntar un 7,09%. A final de febrer, la Generalitat va donar a conèixer les dades de sinistralitat laboral del 2015, i va concloure que l'any passat hi va haver 81.916 accidents amb baixa durant la jornada laboral, el 2,25% més.

Pel que fa als accidents mortals (69), es van disparar el 16,45%, encara que aquest increment s'explica perquè 28 de les víctimes de l'accident aeri de Germanwings, ocorregut el 24 de març del 2015, computen com a accidents laborals mortals a Catalunya.

L'informe de Comissions Obreres alerta que disminueix el grau de declaració de les empreses professionals a Catalunya i que el 24,5% de les empreses en aquesta comunitat no té cap modalitat preventiva.