Formatges Muntanyola, que Ampans elabora a la formatgeria d'Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, és present a Alimentària 2016, el saló internacional destinat als professionals del sector de l'alimentació, beguda i gastronomia, que es va inaugurar ahir a Fira Barcelona.

Els productes es poden tastar aquests dies a la "Sala d'exposició del país dels cents formatges" i als estands dedicats a productors de l'Associació Catalana de Ramaders elaboradors de Formatges artesans. A més, els productes de Formatges Muntanyola també són presents al saló a través del grup agroalimentari dels clúster Créixer, del qual Ampans, juntament amb 6 empreses socials, forma part, presentant el lot de productes agroalimentaris Créixer.

Formatges Muntanyola fa formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra (de ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, on Ampans desenvolupa un projecte agrosocial i ramader que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat intel·lectual. Quinze persones treballen actualment a la formatgeria que Ampans va posar en marxa a final de l'any passat, i fins ara ha creat 8 llocs de treball adaptats a persones amb necessitats de suport.

Els productes saludables, de proximitat i que aporten propietats curatives van ser protagonistes de la primera jornada d'Alimentària. Entre les novetats d'aquestes característiques presentades al certamen figuren uns snacks de pèsol elaborats per Calbee, els bolets amb propietats medicinals de Teb Verd, o les cremes de verdures i els iogurts d'Ametller Origen.