Les empreses agroalimentàries de la comarca del Berguedà participen a la fira Alimentària, que se celebra aquests dies a Barcelona, sota el paraigua del Clúster de Muntanya, associació empresarial de productes agroalimentaris nascuda al Berguedà. L'associació busca promoure, fomentar i contribuir a la competitivitat d'aquest sector en el territori de muntanya de Catalunya i situar els seus productes en el posicionament de qualitat superior.

El clúster ocupa tota una illa del sector Fine Foods, espai destinat a la participació de tots aquells productes que prioritzin el seu posicionament com a Gurmet o Delicatessen.

Concretament, en l'espai del Clúster de Muntanya es poden trobar les empreses del grup natural i gurmet: Especialitats Viñas, Formatges Cuirols, Germans Caus i Masia Fontirons, com també les empreses de producte ecològic: Salt del Colom i Casabella Natura (Casabella bio).

També, i per desena edició consecutiva, la manresana Unilabor és present a la fira barcelonina de referència del sector alimentari, que enguany commemora el seu quarantè aniversari.

La fira Alimentària, que se celebra del 25 al 28 d'abril a Barcelona, té més de 4.000 expositors de 70 països i espera més de 140.000 visitants.