La parròquia de la Mare de Déu del Carme de Manresa acollirà aquest dimecres a les 10 del matí el funeral pel constructor Mateo Sorroche Navarro, mort dilluns als 86 anys. Sorroche, nascut a Baza (Granada) el 1930, va traslladar-se a Manresa en l'adolescència provinent d'una llarga tradició de professionals de la construcció. Els anys 50 va promoure la seva pròpia empresa, que va treballar intensament durant el boom de la immigració per a la indústria tèxtil. Més tard va fer les primeres incursions immobiliàries a Sant Joan de Vilatorrada i més tard ja a Manresa.

A començament de la dècada dels anys 90, Sorroche va impulsar diverses empreses, com Construcciones Somic o MSMT, vinculades als mateixos negocis de la construcció, la promoció i el sector immobiliari, que més tard es van aixoplugar sota el paraigua de Grup Sorroche.

A final d'aquella dècada i també durant la dels anys 2000, Sorroche va promoure significatives obres a la capital del Bages en els àmbits industrial i comercial, als polígons dels Dolors i dels Trullols, sectors urbans que les seves empreses van col·laborar a desenvolupar. El 2009, Grup Sorroche va diversificar el seu negoci i va endinsar-se en el sector de la salut i el benestar físics, una acció fruit de la qual són els gimnasos Cube i, més tard, Duo.

Mateo Sorroche es va mantenir actiu al grup empresarial fins fa cinc anys. "Ha estat el president honorífic i l'ànima de l'empresa", explicava ahir un dels seus quatre fills, Antoni, els quals han agafat el relleu de Mateo Sorroche al negoci. "Era una persona molt treballadora i molt sacrificada, que ha fet a Manresa milers de pisos i que ha col·laborat en el creixement de la indústria i del comerç", va afegir Antoni Sorroche, segons el qual el seu pare era una persona "molt familiar i quan no estava treballant en el negoci li agradava cuidar el seu hort".