L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central va participar ahir a Brussel·les al seminari "Thematic Group on Smart and Competitive Rural Areas", organitzat per European Network for Rural Development (ENRD) i amb el suport de la Comissió Europea. El seminari pretén donar a conèixer programes de desenvolupament rural per potenciar zones rurals competitives i intel·ligents.

L'associació és un dels 11 grups d'acció local de Catalunya, encarregats de la gestió del programa Leader, en base de la qual es convoquen ajuts per a entitats i empreses per millorar la qualitat de vida a les zones rurals i fomentar la diversificació econòmica. A banda de la tramitació del programa Leader, l'associació lidera projectes de cooperació, enfocats a la preservació del medi natural, el foment d'energies renovables, al suport a l'emprenedoria i a l'acceleració del creixement, la incorporació de joves dins el món empresarial i la recuperació de productes agroalimentaris autòctons, entre d'altres.

La participació al seminari europeu s'ha basat en la metodologia RIS3 lligada amb el programa Leader. Un dels instruments que brinda la metodologia RIS3, recorden fonts de l'associació, "són els projectes d'especialització i competitivitat territorial, projectes finançats per fons regionals de la Comissió Europea. Des del grup s'està redactant un projecte on l'objectiu central són els beneficis que poden rebre els projectes Leader".