Brussel·les convida a un seminari l'Associació pel Desenvolupament Rural

L'entitat de la Catalunya Central ha presentat la metodologia RIS3 lligada amb el programa Leader

28.04.2016 | 07:32

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central va participar ahir a Brussel·les al seminari "Thematic Group on Smart and Competitive Rural Areas", organitzat per European Network for Rural Development (ENRD) i amb el suport de la Comissió Europea. El seminari pretén donar a conèixer programes de desenvolupament rural per potenciar zones rurals competitives i intel·ligents.
L'associació és un dels 11 grups d'acció local de Catalunya, encarregats de la gestió del programa Leader, en base de la qual es convoquen ajuts per a entitats i empreses per millorar la qualitat de vida a les zones rurals i fomentar la diversificació econòmica. A banda de la tramitació del programa Leader, l'associació lidera projectes de cooperació, enfocats a la preservació del medi natural, el foment d'energies renovables, al suport a l'emprenedoria i a l'acceleració del creixement, la incorporació de joves dins el món empresarial i la recuperació de productes agroalimentaris autòctons, entre d'altres.
La participació al seminari europeu s'ha basat en la metodologia RIS3 lligada amb el programa Leader. Un dels instruments que brinda la metodologia RIS3, recorden fonts de l'associació, "són els projectes d'especialització i competitivitat territorial, projectes finançats per fons regionals de la Comissió Europea. Des del grup s'està redactant un projecte on l'objectiu central són els beneficis que poden rebre els projectes Leader".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema