Iberpotash, filial d'ICL Iberia, va incorporar l'any passat seixanta persones, i preveu que enguany el ritme de noves incorporacions també sigui "alt", segons un nota emesa ahir per l'empresa.

Ja en aquest primer trimestre s'han incorporat un total de 25 treballadors amb l'objectiu de formar-se per a la posada en marxa de la planta de Sal Vacuum, una instal·lació que avança "segons el calendari previst", segons expliquen fonts de la companyia que explota les mines de potassa del Bages.

En els darrers 4 anys, el 43% dels empleats contractats per Iberpotash han estat menors de 30 anys, i s'ha incrementat més del 21% la proporció de dones a la plantilla, segons les dades de la mateixa empresa. En l'actualitat, el 97,4% de la plantilla disposa de contracte indefinit.

La companyia recorda que té un ampli rang d'ocupabilitat, que va des de la formació professional fins als diplomats, llicenciats, màsters i doctorats. Dins dels estudis superiors, té diverses àrees d'especialització, fet que li permet abastar professionals qualificats en matèries diferents. Així, de la plantilla fixa de l'empresa, 96 treballadors són llicenciats en enginyeria. Les especialitats que més destaquen són: enginyeria de mines amb 42 treballadors, molts d'ells procedents de la UPC-EPSEM de Manresa.