CaixaBank ha obtingut en el primer trimestre de l'any un benefici net de 273 milions d'euros, fet que suposa el 27,2% menys que en el mateix període de l'exercici anterior per l'impacte de la integració de Barclays Bank.

Això no obstant, en la caiguda del benefici també han influït altres factors, com el descens dels tipus d'interès, la supressió de les clàusules sòl de les hipoteques i la menor aportació de les participades. Tot i així, el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, va valorar positivament l'exercici i va destacar que el resultat abans d'impostos, aquest sí comparable amb l'exercici anterior, ha augmentat fins al març el 78,7%, fins als 376 milions d'euros.

En roda de premsa, el directiu va detallar que el resultat del negoci bancari i assegurador ascendeix en aquest període a 544 milions d'euros, mentre que l'immobiliari ha generat un resultat negatiu de 144 milions, davant dels 557 milions de pèrdues del primer trimestre del 2015. Gortázar va fer també èmfasi en la bona evolució de la taxa de morositat, que baixa del 7,9 al 7,6%, així com de l'activitat comercial del grup i de la concessió de nou crèdit, amb un creixement de l'hipotecari del 45% i el del consum del 44%.

Després de presentar resultats, CaixaBank va celebrar la seva junta general ordinària d'accionistes al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). En l'assemblea, el president de l'entitat, el manresà Isidre Fainé, va assegurar que les reformes impulsades els últims anys han servit per començar a corregir els principals desequilibris de l'economia espanyola, però va alertar que és "una tasca inacabada".

Per la seva banda, el BBVA va obtenir un benefici net de 709 milions d'euros en el primer trimestre, el 53,8% inferior als guanys d'un any abans, a causa de factors com el tipus de canvi, els menors ingressos per operacions financeres i l'absència d'ingressos extraordinaris. En una nota enviada a la CNMV, l'entitat recorda que entre gener i març del 2015 els comptes es van veure impulsats per la venda parcial de la seva participació al banc xinès CNCB.