CCOO va reunir ahir a Manresa una setantena de delegats al Bages amb motiu del Dia Mundial de la Salut i la Seguretat al Treball. Durant la trobada es va aprovar la integració del sector agroalimentari a la federació d'indústria, de manera que aquesta ja agrupa totes les activitats industrials.

Segons va explicar el secretari d'Acció Sindical al Bages-Berguedà, Lluís-Vidal Sixto, la reunió va servir per debatre sobre alguns aspectes de salut laboral que preocupen els delegats, com el fet, va dir, que "cal fer aflorar malalties que les empreses no declaren", com puguin ser les provocades per baixes radiacions continuades. També es va tractar sobre el nou paper de les mútues en les baixes laborals, "ja que fan de policies de la salut per a les empreses, i tallen les baixes encara que no s'hagi guarit la malaltia", explicava Sixto.

La trobada també va tenir espai per abordar qüestions vinculades a la propera negociació col·lectiva, per a la qual el sindicat reclama que es tingui en compte la recuperació econòmica i, per tant, que es deixi de banda la contenció salarial. El sindicat també reclama que es compleixi la Carta Social Europea quant al salari mínim interprofessional i que es desencalli la negociació sobre la renda garantida de ciutadania.

Quant al Bages, el sindicat va explicitar el seu suport al pla miner Phoenix, però assegura que vetllarà pel manteniment de les condicions laborals. D'altra banda, el sindicat es proposa "continuar atent" a l'evolució laboral en l'àmbit sanitari per evitar "més retallades als treballadors i als usuaris", va dir Sixto.